Головна Новини ТОП-5 локацій для фото у Тернополі, які вас вразять (Відео)

ТОП-5 локацій для фото у Тернополі, які вас вразять (Відео)

ТОП-5 локацій в Тернополі, які варто відвідати не лише туристам, а й місцевим жителям – зараз до вашої уваги. Але спершу, ми поцікавились у любителів селфі де ж зазвичай вони роблять знімки, і які місця можуть порадити для фото туристам. Серед фаворитів не лише заклади харчування, а й озеро та парки.

Для того, щоб розширити список атмосферних місць для фото, ми звернулись за порадою до екскурсовода Оксани Ленчук. Вона каже, однозначно очолює рейтинг популярних місць для селфі – Тернопільський годинник. Саме він входить в сотню найкращих годинників світу. Щодня світлини з цього місця з’являються в соцмережах тернополян, і крім того, це незмінне місце зустрічі, повідомляє Тернопіль 1

На другій позиції – пам’ятник “Випадкова зустріч”. Це лавочка в центрі міста, яка має цікаву історію. За задумом автора, Стюарта Джонсона, на ній сиділи 2 жінки та через рік після встановлення одну викрали. Версій викрадення багато, але перевагу надають одній – найправдоподібніший.

“Його вкрали через те, що колекціонери його оцінюють приблизно 200-250 тис доларів. Звичайно, що десь ця друга пані зараз прикрашає колекцію. І звичайно, що Джонсон, був дуже не задоволений і навіть хотів пам’ятник забрати. Але його переконали залишити і тепер на місце пані, яку вкрали, сідають люди для вдалого знімку”, розповідає екскурсовод-краєзнавець Оксана Ленчук.

Додамо, що історія з викраденням жінки привернула ще більше уваги до пам’ятника. Та варто знати і те, що скульптури цього автора є лише в 3 країнах світу, в тому числі у Тернополі. Третя локація для фото – біля Тернопільського Архикатедрального собору. Тут ви можете насолодитись архітектурою пізнього бароко і рококо та піднятись на оглядову площу у вежі собору. Звідти можна побачити місто з висоти 22 метрів. Ну і фото, як ви розумієте, будуть дивовижні.

Четвертим місцем для поповнення вашого фотоархіву став напис із металевих літер “Я люблю Тернопіль”.

Ну і підсумовує ТОП-5 – каскадний фонтан “Сльози архітектора Гронського”. Тут можна зробити як мінімум два гарних фото з різних ракурсів. Зверху – чудовий вигляд на Тернопільське озеро, а біля підніжжя – вигляд на фонтан. Отож, тепер ви озброєні найатмосфернішими місцями, щоб зробити фото, яке б нагадувало про Тернопіль. Але не забувайте про оригінальність і створюйте свої унікальні ТОП місця для селфі.

Оля Боднар, Тарас Троян, Володимир Сосна, Т1 Новини
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=V7-jnkQno5s&w=560&h=315]