Головна Новини Тернопіль і Луцьк виключили з “червоної” зони

Тернопіль і Луцьк виключили з “червоної” зони

Центральна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) на засіданні 7 серпня переглянула поділ регіонів за рівнем поширення епідемічної небезпеки COVID-19. З червоної зони виключені міста Луцьк та Тернопіль.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов за підсумками засідання Комісії.

“Сьогодні було прийняте рішення – і показники дозволяють це зробити – щодо переведення міста Луцьк з червоної зони у помаранчеву, а місто Тернопіль – з червоної зони у жовту. Обидва рішення вступають у силу 8 серпня», – зазначив Максим Степанов.

Міністр уточнив, що вся інформація щодо рішення комісії буде розміщена на сайті МОЗ та на Урядовому порталі. Крім того, обласним державним адміністраціям доручено провести роз’яснювальну кампанію щодо введених рівнів обмежень.

Рішення Центральної комісії ТЕБ та НС прийняте на виконання Постанови уряду про нові правила адаптивного карантину, яка вступила в дію 1 серпня.

Документом передбачається поділ регіонів за ступенем поширення коронавірусу на рівні адміністративно-територіальних одиниць. Для визначення зони, до якої віднесено той чи інший регіон, застосовувалися такі показники, як завантаженість лікарень, середня кількість проведених тестів, коефіцієнт виявлення випадків інфікування, а також показник динаміки зростання випадків інфікування. Крім того, як підкреслив Максим Степанов, на позачерговому засіданні уряду в понеділок МОЗ буде пропонувати новий критерій – кількість активних хворих у регіоні за останні сім днів.

Нагадаємо, що засідання Центральної комісії ТЕБ та НС проводяться щоп’ятниці.