Головна Новини Тернопіль – у помаранчевій зоні: нові правила

Тернопіль – у помаранчевій зоні: нові правила

Від вчорашнього дня Тернопіль у помаранчевій зоні. Зокрема, громадський транспорт може перевозити пасажирів лише на половині місць, визначених для сидіння.

Помаранчева зона забороняє роботу розважальних закладів і ресторанів вночі, діяльність спортзалів, фітнес-центрів, планові госпіталізації. Якщо негативна тенденція із захворюваністю збережеться, то місто може потрапити до червоної зони епідемічної небезпеки, що передбачає повернення до  суворого карантину.

“Якщо ми не вплинемо на динаміку, яка зараз набирає ознак погіршення ситуації, у нас є реальні ризики опинитися в зоні, коли ми не зможемо розпочати вчасно новий навчальний рік, і також будуть уведені жорсткі умови карантину. Ми маємо докласти максимум зусиль, щоб місто достойно пройшло помаранчеву зону, і щоб на переддень першого вечерня у  нас не було ускладнення епідситуації, інформує Бізнесобласть. – Повірте, що багато залежить від кожного з нас. У протилежному – нас чекає ускладнення ситуації, значне навантаження на медичну мережу, лабораторний центр, а головне – це може призвести до збільшення летальності”, – каже епідеміолог обласного лабораторного центру Володимир Паничев.

Нагадаємо, що кількість хворих в Тернопільській області від початку пандемії сягнула понад 4,5 тисячі.