Головна Новини Тернопіль у десятці найкомфортніших міст

Тернопіль у десятці найкомфортніших міст

Українці визначилися з найкращим містом країни для життя. Як пише segodnya.ua, в опитуванні великого сайту безкоштовних оголошень респондентів запитували про якість життя і комфортності в їхніх містах проживання.

В десятці лідерів по комфортного життя виявилися Тернопіль, Хмельницький, Івано-Франківськ, Ужгород, Львів, Рівне та Чернігів – єдиний представник півночі країни. Відзначається, що столиця України була оцінена всього в 4,4 бала.

«Ставили питання про чистоту на вулицях, транспортному забезпеченні, наявності дитячих майданчиків і спортзалів, також запитували про те, наскільки якісно працюють місцеві комунальники і наскільки добродушно місцеве населення. Оцінювали за семибальною шкалою », – розповіла PR-менеджер проекту Оксана Венгровський.

За результатами опитування, найбезпечнішим містом виявилися Чернівці, які отримали 5,5 бала з 7 можливих.

«Зокрема, жителі Чернівців відзначали, що не бояться вечорами виходити на вулицю, оскільки у них безпечно», – зазначила Венгровський. Друге місце зайняв Луцьк (5,3 бала), третє – Вінниця (5,2 бала).

Самі ж погані оцінки очікувано дісталися Донецьку і Луганську – їх оцінили в 3,9 бала. Також низькі оцінки українці поставили Дніпру, Запоріжжю, Миколаєву, Одесі та Херсону – зокрема, через високий рівень злочинності.