Головна Новини Тернопіль увійшов у ТОП-5 лідерів прозорості інвестиційної сфери в Україні

Тернопіль увійшов у ТОП-5 лідерів прозорості інвестиційної сфери в Україні

Тернопіль здобув 4 місце серед міст України за рейтингом прозорості інвестиційної сфери в Україні, отримавши 15,5 бали з 20 можливих. Такі проміжні дані презентувала програма «Transparent Cities/Прозорі міста» за перше півріччя 2019 року.

Як зазначається у звіті, з переліку міст, які зайняли проактивну позицію під час вимірювання прозорості інвестиційного сектору у 2018 році, в першу трійку лідерів за динамікою прозорості ввійшли Хмельницький (+7,75 бали), Львів (+7,25 бали) та Тернопіль (+6,8 бали).

«Тернопільська міська рада доклала зусиль, щоб зробити процедури підготовки проектів регуляторних актів більш прозорими. У місті проводяться відкриті публічні обговорення проектів таких актів, на сайті ради розміщений реєстр регуляторних актів. Місто також підключено до Start Business Challenge і надало рекордну кількість кейсів – 111. Крім того, міська рада оприлюднила детальну інформацію про співпрацю з проектами міжнародної технічної допомоги та міжнародними організаціями», – зазначається у документі.

Очільник Тернополя Сергій Надал зазначає, що міська рада у своїй діяльності орієнтується на прозорість та відкритість у всіх сферах життєдіяльності міста. Відтак, у місті активно оновлюється уся суспільноважлива інформація на офіційному сайті міської ради, окрім того на порталі відкритих даних опубліковано понад 130 наборів даних.

До слова, програма «Transparent Cities/Прозорі міста» вимірює прозорість інвестиційного сектору 100 найбільших за чисельністю населення міст України починаючи із 2018 року. З того часу місто поркращило свої показники на 15 позицій.