Головна Новини Тернопіль та Смиківці з’єднали тротуаром і велодоріжкою

Тернопіль та Смиківці з’єднали тротуаром і велодоріжкою

Інфраструктура – не менш важливий компонент доріг, ніж якісне покриття. З 2020 року усі проєкти поточного середнього ремонту, котрі проводяться на замовлення Служби автомобільних доріг у Тернопільській області, включають її облаштування. У населених пунктах облаштовують тротуари, зовнішнє освітлення, автопавільйони.

На жаль, такі роботи не фінансувалися під час проведення ремонтів у 2016-2019 роках. До прикладу, ділянка траси М-30 Стрий – Ізварине (колишня М-12) від Тернополя до Підволочиська була відремонтована у 2018 році. У цьому році в рамках експлуатаційного утримання облаштовуємо інфраструктуру у населених пунктах на ділянці.

Обласний центр та перше село на шляху до Хмельницької області, Смиківці, з’єднуємо тротуаром та велодоріжкою. Близько 3 кілометрів облаштовуємо бруківкою. Від траси М-30 тротуар та велодоріжка відділені узбіччям, невдовзі там буде встановлено огородження. Також проводиться підготовка до встановлення зовнішнього освітлення.

У решті населених пунктів за маршрутом Тернопіль – Підволочиськ будуть влаштовані пішохідні доріжки і освітлення. На усій протяжності дороги М-30 осьова розмітка та пішохідні переходи будуть нанесені «холодним пластиком». Влаштуємо вздовж дороги і металеве бар’єрне огородження.