Головна Новини Тернопіль ризикує опинитися у «червоній зоні»

Тернопіль ризикує опинитися у «червоній зоні»

Що відбулося?

Головне. Тернопільські лікарі повідомили про зростання кількості хворих на коронавірусну хворобу. Вони пропонують посилення контролю за дотриманням суб’єктами підприємництва протиепідемічних заходів. За іх словами місто може потрапити до “червоної зони”, якщо люди нехтуватимуть правилами безпеки. Ситуація ускладнюється, бо на захворюваність коронавірусом накладається складна ситуація з іншими ГРВІ.

Цитата. “За останні кілька днів проводяться постійні рейди по закладах громадського харчування. Спочатку проводимо роз’яснювальну роботу. Карають тих, хто кілька разів порушують правила. Тому прошу усіх підприємців дотримуватися карантинних правил. Ви несете відповідальність за всіх працівників. Давайте разом зупинимо ланцюг захворюваності, щоб не потрапляти до “червоної зони” і оминути лікарняне ліжко”, – сказав Сергій Надал в етері одного з мовників.

Деталі. Сергій Надал також розповів про збільшення кількості хворих дітей.

“Кількість хворих серед дітей зросла. Більше 20 шкіл перейшли на дистанційне навчання. Ще 52 класи у 20 школах через хворобу перейшли на дистанційне навчання. 31 клас в 9-ти школах закриті через інші ГРВІ. Зростає кількість хворих вчителів та учнів на грип. Дитячі садочки поки працюють у звичному режимі. Але все залежить від нас”, – сказав Сергій Надал.

Міський голова Тернополя припустив, що у разі зростання захворюваності карантинні заходи можуть посилити.

“Якщо кількість хворих й надалі різко зростатиме. Оперативний штаб посилюватиме карантинні заходи. Тому наполегливо прошу усіх підприємців, роботодавців — будь-ласка, забезпечте дотримання санітарних заходів на Вашому підприємстві, офісі, ресторані чи магазині”, – сказав Сергій Надал.

Як запобігти?

Лікарі рекомендують усім пройти вакцинацію, хто цього не зробив досі. Це єдиний на сьогодні спосіб запобігти важкому перебігу хвороби.

У Тернополі вакцинуватися мають можливість також діти віком від 12 років. Також кожен бажаючий може отримати бустерну дозу вакцини. За даними МОЗ, бустерна доза дає 90 % гарантії уникнення захворювання у майбутньому. У місті працює три пункти, де можна отримати бустерну дозу — у центрі Дозвілля ім.Довженка на Злуки 45, “Епіцентрі” та ТРЦ “Подоляни”.

Згідно даних оперативного штабу з протидії коронавірусу, у Тернополі щодня фіксується близько сотні нових випадків хвороби, тоді як одужує близько 15 чоловік. У лікарнях Тернополя перебуває 221 пацієнтів. Більшість потребує кисневої підтримки. Суттєво зросла кількість хворих дітей.

Зазначимо, що за своїми показниками до “червоної зони” вже увійшли сусідні Івано-Франківська та Львівська області.