Головна Новини Тернопіль прийматиме Кубок України з футболу

Тернопіль прийматиме Кубок України з футболу

В Тернополі таки проведуть фінал Кубку України з футболу. Раніше змагання були під загрозою зриву. Повідомляє «Ternopil.eu».

На проведення фінального етапу Кубку України місту доведеться витратити близько п’яти мільйонів гривень. Раніше в мережі з’являлася інформація, що Тернопіль можуть позбавити такого права через відсутність вишок для трансляції матчів на телебаченні, які є обов’язковою умовою для проведення змагань такого рівня.

Однак, мер міста Сергій Надал розмістив на своїй офіційній сторінці спільне фото з президентом Української асоціації футболу Андрієм Павелком. Світлина вочевидь свідчить про те, що Тернополю таки дозволили провести на власному стадіоні фінал Кубку України з футболу.

Ситуацію прокоментував голова федерації футболу Тернопільської області Тарас Юрик. За його словами, стан стадіону детально вивчила інспекція, яка виявила деякі недоліки і вказала на необхідність їх усунення. Наразі у федерації футболу знають, яким нормам повинне відповідати поле і найближчим часом приведуть його у відповідність до стандартів.

Відомо, що існують проблеми з платформою для телетрансляцій, стадіон має недостатнє освітлення, а також не відповідає вимогам VIP-зона і зона для засобів масової інформації. На усунення всіх недоліків місцева влада виділить 5 мільйонів гривень.

Проводяться перемовини з підприємствами, які зможуть виконати усі необхідні роботи. На думку Сергія Надала, місто встигне приготувати стадіон до фіналу Кубку України.

Варто додати, що Тернопільський стадіон може вмістити до 15 тисяч глядачів. Наразі вже відомі учасники чвертьфіналу, до якого змогли потрапити наступні команди: «Маріуполь», «Олександрія», «Ворскла», «Десна», «Динамо», «Інгулець», «Минай» та любительський клуб «Альянс». Вже незабаром ми дізнаємося ім’я фіналістів, які проведуть вирішальний матч у Файному місті, пише ternopil.eu