Головна Новини Тернопіль отримає ще 15 сучасних великих автобусів

Тернопіль отримає ще 15 сучасних великих автобусів

Продовжується процес поповнення громадського транспорту Тернополя великими автобусами. Наше місто отримає ще 15 нових автобусів в рамках проєкту «Міський громадський транспорт України».

Нові автобуси за кошти Євробанку

Під час сесії міська рада надала дозвіл КП «Міськавтотранс» на участь у проєкті «Міський громадський транспорт України» шляхом залучення коштів позики. Відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком в обсязі 2 мільйонів євро для реалізації проєкту «Оновлення рухомого складу автобусного парку КП «Міськавтотранс» у Тернополі».

Таким чином «Міськавтотранс» зможе закупити 15-ти нових автобусів за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку, що надаються у вигляді кредиту на пільгових умовах в обсязі строком на 13 років.

Як Тернопіль виборов права участі у європейському проекті кредитування

Про те, як Тернопіль отримав право на участь у проекті Євробанку розповів міський голова Сергій Надал.

«Близько року ми плідно співпрацюємо з Міністерством фінансів України і з Міністерством інфраструктури для того, щоб Тернопіль взяв участь у Всеукраїнському проєкті «Міський громадський транспорт України». І, ось, днями ми отримали підтвердження з Міністерства економіки, що Тернопіль бере участь у проєкті, і маємо можливість ще до кінця цього року підписати попередні договори з банком», – заявив міський голова.

Цікаво, що важливою умовою участі Тернополя у конкурсі є відповідність нашого міста вимогам Європейського інвестиційного банку.

По-перше, це процес переходу громадського транспорту Тернополя на екологічно чистий. Що дозволяє мінімізувати шкідливі викиди та покращити екологічний стан у місті.

По-друге, впровадження У Тернополі сучасної системи оплати проїзду та інформаційних систем.

Великих автобусів стає все більше

Нагадаємо, що нещодавно Тернопіль придбав 20 нових сучасних низькопідлогових автобусів з Білорусі марки «МАЗ 206». Новий автобус може вмістити до 70 осіб. Ці автобуси містять німецькі та американські запчастини. А сам «МАЗ-206» є аналогом німецького «Неоплану» – найкращого німецького автобусу для міських та міжміських перевезень.

А міський голова Тернополя запевнив, що проїзд у всіх великих комунальних автобусах, як і у тролейбусах, буде безкоштовним для усіх пільговиків без обмежень у кількості і часі. Також право безкоштовного проїзду матимуть школярі і студенти.

Таким чином, мерія Тернополі впевнено реалізує своє головне «транспортне» завдання на 2020 рік – замінити всі старі «маршрутки» сучасними великими та середніми автобусами.

Разом з новими «білорусами», у Тернополі вже є 40 великих автобусів. А завдяки кредиту Європейського інвестиційного банку кількість повиння зрости до 55. Великих автобусів стає все більше, транспортна реформа триває.

Віра Сотник