Головна Новини Тернопіль боргує 47 млн грн за газ – місто може залишитися без...

Тернопіль боргує 47 млн грн за газ – місто може залишитися без гарячої води

З 1 липня тернополянам, які мешкають у будинках з централізованим теплопостачанням, загрожує відключення гарячої води.

Як повідомили у КП «Тернопільміськтеплокомуненерго», це спричинено заборгованістю мешканців за спожитий природний газ. Сума боргу становить 47 млн грн, повідомляє ЗІК

На підприємстві зазначають, що для подальшого надання послуги у виробника теплової енергії не повинно бути заборгованості перед НАК «Нафтогаз України». Зокрема, рівень розрахунків має бути не нижче 90%.

При цьому в тарифах на теплову енергію для населення, встановлених підприємству, закладена пільгова ціна на природний газ, яка є на 52% меншою ринкової.

«За пільговою ціною комунальне підприємство може купувати природний газ тільки у НАК «Нафтогаз України» і не може укласти аналогічний договір з іншими газопостачальними організаціями. Собівартість послуги з постачання гарячої води в травні для підприємства склала 14 млн грн. Натомість, споживачі сплатили за послугу всього 4 млн грн», – пояснили у «Тернопільміськтеплокомуненерго».

Надалі отримувати гарячу воду в липні споживачі зможуть, якщо погасять борги, наголосили на підприємстві. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/06/21/ternopil_borguie_47_mln_grn_za_gaz__misto_mozhe_zalyshytysya_bez_garyachoi_1351019