Головна Новини Тернопільщиною курсуватиме поки лише п’ять електричок (Розклад)

Тернопільщиною курсуватиме поки лише п’ять електричок (Розклад)

З 1 червня на Тернопільщині відновили роботу лише 5 електричок, всі – в межах області. Міжобласних поїздів, які би курсували через наше місто, досі немає.

Найближчим часом чекають на запуск Інтерсіті Тернопіль–Київ. На залізничному вокзалі Тернополя вивісили розклад приміського сполучення, пише Терміново.

Відповідно до вказаної там інформації, з Тернополя поки що можна дістатися електричками до Заліщиків, Підволочиська, Зборова, Ланівців та Підвисокого.

Приміські каси поки зачинені, працюватимуть лише з 14.00, пояснили Файному місту працівники вокзалу.

Графік руху приміських електричок з Тернополя:

Тернопіль–Заліщики о 18.19.

Назад о 02.50.

Тернопіль–Підволочиськ 20.35.

Назад о 5.50.

Тернопіль–Зборів 20.43.

Назад о 6.31

Тернопіль–Підвисоке 21.10.

Назад о 4.15.

Тернопіль–Ланівці 20.45.

Назад о 4.43.

– Електрички поки курсують вечірні, які будуть довозити людей додому, а вранці – на роботу до Тернополя, – розповідає касирка Оксана. – Наразі через станцію “Тернопіль” не пустили жоден поїзд. Найближчим часом повинні ввести Інтерсіті 715/716 Тернопіль–Київ. Пасажирів там розсаджуватимуть по одному (у вагоні місця розміщені двома рядами по два сидіння – авт.), щоб не було скупчень. Відповідна схема розсадки вже закладена в продажі.

Як розсаджуватимуть пасажирів електричок, пані Оксана не знає. Нагадаємо, Укразалізниця анонсувала старт продажів квитків на поїзди західного напрямку вже з 4 червня.

Так, наприклад, запустять поїзд Київ– Івано-Франківськ, який прямує через Львів. Але в самому Львові потяг поки не зупинятимуть.

– Чекаємо на відповідні рішення від регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Львівської ОДА, – коментують в Укрзалізниці на сторінці підприємства.