Головна Новини Тернопільщина співпрацює з ЄС щодо відновлення України

Тернопільщина співпрацює з ЄС щодо відновлення України

Начальник відділу міжнародного співробітництва та промоції області Руслан Кулик взяв участь у семінарі «Втілення принципів Лугано в життя: посилення ролі місцевих та регіональних органів влади у процесі відновлення та реконструкції України та на шляху до членства в ЄС» в Брюселлі.
На запрошення European Committee of the Regions (Європейського комітету регіонів) та Торгово-промислова палата України / Ukrainian CCI начальник відділу міжнародного співробітництва та промоції області Тернопільської обласної ради Руслан Кулик відвідав Брюссель та взяв участь у семінарі (воркшопі) «Втілення принципів Лугано в життя: посилення ролі місцевих та регіональних органів влади у процесі відновлення та реконструкції України та на шляху до членства в ЄС», що відбувся в Брюсселі. Візит здійсненний за дорученням голови Михайла Головка.
Повідомляють, на сайті Тернопільскої обласної ради.
Даний захід був організований у співпраці з Європейською Комісією, Організацією економічного співробітництва та розвитку, а також з Урядом України, Урядом Великої Британії та Федеральним департаментом закордонних справ Швейцарії.
Ключові питання, які були обговорені на дискусійних панелях семінару — це відновлення України після нашої перемоги з активним залученням місцевого та регіонального рівнів до цього процесу, інвестиції в інфраструктуру, пошук європейських партнерів для співпраці з українськими громадами. А також яку роль у майбутньому може відігравати державно-приватне партнерство на місцевому/регіональному рівні у відбудові України та які їхні потенційні переваги та ризики тощо… 
«Під час заходу відбулося кілька особистих двосторонніх зустрічей. Так, наприклад, з паном Матьє Морі, генеральним секретарем Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, і з п. Берндом Верінгером, мером німецького міста Зіндельфінген, обговорив можливості залучення європейських коштів для розвитку тернопільських громад; грантові програми, в яких вони можуть брати участь; пошук потенційних партнерів для них; гуманітарна допомога для соціально незахищених верств населення області тощо. А з пані Карола Гуннарссон, яка виконує обов’язки голови Шведської асоціації місцевих влад та регіонів (SALAR) — партнерство між адміністративними одиницями двох країн», — розповів Руслан Кулик.