Головна Новини Тернопільщина отримає 10 мільйонів на футбольні поля

Тернопільщина отримає 10 мільйонів на футбольні поля

Як повідомив журналістам газети Україна молода начальник Управління фізичної культури та спорту Тернопільської облдержадміністрації Віктор Мацикур, найближчим часом область має отримати майже 10 мільйонів гривень на будівництво та реконструкцію футбольних полів.
«Це стало відомо після засідання робочої групи Кабміну, — сказав він. — Одинадцять новеньких футбольних полів цього року вже використовуватимуть діти для тренувань i занять спортом. Вдячний органам державної влади та місцевого самоврядування, які знаходять кошти на спільне фінансування будівництва та реконструкції таких спортивних об’єктів, адже це інвестиції у здоров’я наших дітей».
Треба зазначити, що область бере участь у державній програмі «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України».
На її реалізацію з державного бюджету в 2017 році було передбачено 270 млн. гривень. Тернопільщина отримала кошти на будівництво 11 міні-футбольних полів на умовах співфінансування 50/50, які дозволяють тренуватися та змагатися в будь-яку пору року і є сучасною вимогою для розвитку футболу. Вартість одного такого поля становить 1,5 млн. гривень.