Головна Новини Тернопільщина – одна з областей, де проводили опитування про “відокремлення Галичини”

Тернопільщина – одна з областей, де проводили опитування про “відокремлення Галичини”

У Київському міжнародному інституті соціології запевнили, що опитування про відокремлення Галичини від України мало на меті виявлення проявів сепаратизму в західних регіонах. Про це написав на своїй сторінці у Facebook директор КМІС Володимир Паніотто, передає УНН.

“Опитування мало на меті, навпаки, виявити прояви сепаратизму, якщо вони є, у Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській областях. КМІС не поширював нічого в інтернеті, а лише наші інтерв’юери особисто опитували людей”, – написав Паніотто.

Він зауважив, що українські соціологи регулярно проводять заміри рівня підтримки сепаратизму чи автономії окремих регіонів України.

Як зазначив Паніотто, у першій половині 2000-х років таке соцопитування регулярно проводилось у Львові. У ньому на запитання: “Якщо змоделювати ситуацію, за якої б Україна приєдналася до союзу Росії з Білоруссю, то як би з позиції галичанина Ви діяли?” 46% львів’ян відповіло: “Боролись би за самостійну Галицьку державу”.

“Якщо хтось знає спосіб, як досліджувати поширеність сепаратистських настроїв населення без такого роду запитань, напишіть, будь ласка, ми з задоволенням перейдемо на цю методику”, – додав Паніотто.

Нагадаємо, СБУ у Львівській області проводить перевірку за фактом поширення в інтернеті провокаційного опитування, у якому йдеться про так звані перспективи регіону на кшталт “окремої незалежної держави” чи “приєднання до іншої держави”.

Джерело: УНН