Головна Новини Тернопільщина — лідер серед областей за темпами відновлення доріг

Тернопільщина — лідер серед областей за темпами відновлення доріг

Масштабним будівництвом дорожньої інфраструктури Тернопільської області ознаменувався рік, що минає. На ремонт державних доріг з Державного фонду було скеровано 1,262 млрд грн, ще 315 млн грн – на місцеві дороги, у тому числі й сільські.

Зокрема, повністю оновлений автошлях Тернопіль-Кременець. Цей стратегічний для нашого краю напрямок відновлювався з 2016 року. Цьогоріч тут виконали поточний середній ремонт на ділянці протяжністю 11 кілометрів.

Цілком завершені ремонтні роботи з облаштування й укріплення дорожнього покриття на магістралі М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка (ділянка Тернопіль-Підволочиськ).

Маємо вже повністю відновлену трасу М-09 (ділянка Тернопіль – Львів) та в процесі роботи Р-41 Обхід Тернополя, які є частиною транснаціонального коридору Go Highway.

Будівництво доріг державного значення — серед пріоритетних завдань діяльності органів виконавчої влади. У той же час принципова позиція керівництва країни та облдержадміністрації, зокрема — скеровувати кошти на обласні дороги, що з’єднують райцентри та великі селища. Триває будівництво якісних автошляхів, що ведуть до опорних шкіл, амбулаторій, лікарень області. До слова, протягом останніх 20-ти років ремонт місцевих доріг як такий практично не проводився. Тож серед найбільших запланованих проектів на наступний 2019 рік — це будівництво обїздної дороги Теребовлі та Бережан.

Підбиваючи підсумки, у 2018 році Тернопільська область стала однією з найкращих по виконанню дорожніх робіт. Про це заявив в. о. голови Укравтодору Славомір Новак під час робочого візиту на Тернопільщину. Станом на вересень поточного року на території області виконано вже 87%, тоді як середній показник виконання робіт по Україні не перевищує 67%.