Головна Новини Тернопільщина готується до міжнародного ювілейного фестивалю лемківської культури

Тернопільщина готується до міжнародного ювілейного фестивалю лемківської культури

На Тернопільщині триває підготовка до ХХ Міжнародного фестивалю лемківської культури «Дзвони Лемківщини», який відбудеться протягом 2-4 серпня на Монастирищині в урочищі Бичова. Важливі організаційні питання обговорили сьогодні на нараді під керівництвом заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації Світлани Беспоповцевої.

Вона наголосила, що до організації фестивалю слід віднестися якомога відповідальніше та якісно виконувати доручені завдання.

«Для нас важливо зберегти самобутню лемківську культуру, презентувати творчі надбання та якнайповніше відтворити ці унікальні традиції. Як для дорослих так і для маленьких гостей ювілейного фестивалю підготували цікаву та насичену програму», – зазначила Світлана Беспоповцева.

Уже традиційно під час фестивалю запалять головну «Ватру» і молодіжну «Ватрочку». Усі охочі зможуть випробувати власні сили під час лемківських ігор та долучитися до найрізноманітніших майстер-класів. Також відбудеться святкова ярмарка. Діятиме оновлена експозиція музейного комплексу «Лемківське село».