Головна Новини Тернопільщина готується до масштабного вишколу загону тероборони

Тернопільщина готується до масштабного вишколу загону тероборони

На початку літа у Чорткові планують провести масштабні командно-штабні навчання загону територіальної оборони Чортківського району. Вишкіл триватиме десять днів, протягом яких загін буде проходити підготовку до виконання завдань за призначенням. Близько 300 осіб матимуть можливість відчути, що таке військова злагодженість, військовий обов’язок та військова присяга. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час робочої поїздки до району з метою огляду локацій для проведення даних навчань.

За його словами, в області практично всі райони сформували загони територіальної оборони. А тепер згідно із наказом Міністерства оборони України в Чортківському відділенні загонів тероборони планується навчання та тренувальний збір учасників.

«Для нас надзвичайно важливо в умовах щодо захисту територіальної цілісності нашої держави зробити все, аби ми не тільки мали боєздатну армію, а й, щоб чоловіче населення області могло долучитися до розбудови Збройних сил України. Саме тому під час навчань буде робитися акцент не лише на злагодженості чи стройовій підготовці. Для нас перш за все важливі знання, вміння і навики володіння зброєю та використання різних видів озброєння в умовах захисту нашої території», – наголосив Степан Барна.

Водночас, як зауважив начальник відділу територіальної оборони Віктор Мацапей, основні завдання, поставлені перед загоном на навчання, – це охорона державного кордону, охорона важливих об’єктів і комунікацій, оперативне розгортання військ, сил та забезпечення.

«Дані заходи в Україні проводяться щороку, але є спеціально визначений графік і завдання, де передбачено, хто розгортає роту охорони, хто загін оборони, хто окремі стрілецькі батальйони. Тобто на кожну область заплановано певні підрозділи для їх розгортання і проведення навчань. Цього року нашій області припало завдання із розгортання загонів тероборони у повному складі. Такий захід на Тернопільщині проводиться вперше. Під час Єдиного Всеукраїнського стрілецького дня, який в області проводиться регулярно, ставимо собі за мету підготувати керівників, які мають проводити дані заняття, що, власне, й будуть робити під час теперішніх десятиденних навчальних зборів», – підкреслив Віктор Мацапей.

 

Нагадаємо, Тернопільська область перша в західній Україні розпочала грунтовну підготовку ЗТО. Загалом вишкольні навчання в рамках Єдиного стрілецького дня освоїли більшість загонів територіальної оборони області: Борщівського, Збаразького, Зборівського, Заліщицького, Козівського, Кременецького, Лановецького, Чортківського, Шумського, Тернопільського районів та два загони міста Тернопіль.