Головна Новини Тернопільщина вже не остання в державі

Тернопільщина вже не остання в державі

На Тернопільщині за перше півріччя 2017 року піднялася реальна заробітна платня у різних галузях. А за індексом її зростання наша область зараз на другому місці в Україні. Як вагоме досягнення в соціально-економічному розвитку цей показник відзначила, як директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Галина Воляник, так і голова обласної адміністрації Степан Барна. Про це йшлося на засіданні колегії ТОДА 26 липня. А найбільше потішило керівників те, що Тернопільщина нарешті не остання в Україні за рівнем зарплат, а піднялася на одну сходинку.

«Зростають, як темпи підняття зарплат, так і реальна зарплата, – зазначила у своїй доповіді Галина Воляник, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ТОДА. – Ми зараз займаємо друге місце в державі по індексу зростання зарплати. І невеличка наша перемога: ми обігнали по рівню зарплати Чернівецьку область. Але треба рухатися далі і продовжувати працювати над цим, оскільки десять останніх років ми були на останньому місці, тому ви уявляєте скільки треба докласти спільних зусиль, щоб ми рухалися далі.».

У першому півріччі середня зарплата в місяць по області становила 5018 гривень. Зарплати зросли, за словами Галини Воляник, майже у всіх галузях: і виробничих, і гуманітарних. Цікаво, що в аграрній галузі зараз зарплати вищі, ніж у промисловості. Так, за півроку зростання в аграрній галузі становить 48%, а середня зарплата – 5734 гривні, а в промисловості зростання – 32%.

Разом з тим, нижчими від середньої по області залишаються зарплати у Заліщицькому, Збаразькому і Підгаєцькому районах.