Головна Новини Тернопільські судді шокували своїми статками

Тернопільські судді шокували своїми статками

Недавно керівники тернопільських судів задекларували своє майно. Їхній офіційний дохід та статки дещо вразили жителів області, адже слуги Феміди володіють і квартирами, і земельними ділянками, автомобілями і навіть мають власну баню в Тернополі, повідомляє  BezTaby…

На сайті declarations.com.ua зазначено, що  першим свої статки задекларував  голова Господарського суду Тернопільщини Сергій Стопник. Він, разом із дружиною і донькою є власниками квартири у Тернополі. А ще пан Стопник володіє двома земельними ділянками площею понад 1000 кв.м. у Кременці та тому ж таки Тернополі. А його дружина має власну ділянку у Збаразькому районі. А ще Сергій Стопник задекларував гараж, підвал, дачний будино і баню – і це все в обласному центрі.  Їздить суддя на автомобілі Mitsubishi Grandis 2006 року випуску. Заробітна плата голови Господарського суду склала – немало небагато, а 304,5 тисяч гривень. Більше того, він ще й отримав одноразову соціальну допомогу, пенсію та має активи в недержавному пенсійному забезпеченні.

На другому місці по швидкості подання декларацій виявився керівник Тернопільського міськрайонного суду  Роман Грицак. Його доходи та володіння дещо поступаються колезі з Господарського суду. І ще дивна річ –  він, його дружина, син та дочка володіють квартирою з одноковою площею – 92,4 кв.м.  Хоча його дружина є власницею ще однієї квартири площею 47,2 кв.м. Також сім’я керівника  міськрайонного суду  є власниками двох земельних ділянок, двох гаражів,  нежитлового приміщення.  Mitsubishi Pajero Wagon та Opel Corsa – автомобілі пана Романа та його дружини Анни. Голова суду має акції в «Тернопільському автотранспортному підприємстві 16127». Заробітна плата пана Грицака у 2016 році склала 296 тис. 510 грн.

Порівняно «скромними» є статки голови Тернопільського окружного адміністративного суду  Надії Данилевич. Суддя має квартиру площею 144,6 кв. м а також земельну ділянку у Збаражі. А ще невеличку  квартиру в обласному центрі. Авто пані Данилевич – Toyota Yaris 2013 року випуску. Заробила пані Надія у 2016 році понад 308 тис. грн. Окрім цього, майже 21 тис. грн. суддя отримала від відчуження нерухомого майна.

«Порадував» своїм майном і голова Апеляційного суду Тернопільської області Богдан Гірський. Згідно поданої декларації, пан Гірський є власником квартири, гаража та земельної ділянки у Тернополі.  Дружина ж судді пані Оля володіє будинком та земельною ділянкою у Великих Бірках, а ще землею у селі Біла.   Богдан Ориславович їздить на Renault Megane Classik MGL 2006 року випуску. Минулого року суддя отримав зарплату у сумі 368 тис. грн. Це дивовижна сума, в порівнянні із зарплатою його дружини, котра працює в обласному Пенсійному фонді і за той же рік отримала –  63 тис. 995 грн.