Головна Новини Тернопільські студенти провідали на Різдво жителів геріатричного інтернату

Тернопільські студенти провідали на Різдво жителів геріатричного інтернату

Зимовий цикл українських свят є щороку особливим періодом в житті великої родини Петриківського обласного геріатричного пансіонату.
В цей період українці завжди віншували, колядували та щедрували – співали ритуальних пісень-побажань господарям осель та їхнім мешканцям.
У найважливіші зимові свята, які починаються днем Святого Миколая і закінчуються Святом Водохреща, за словами директора закладу Степана Глушка, «у пансіонаті гостюють доброта, чуйність, співчуття, милосердя, турбота, які є посланцями тих особливих людей, які поспішають робити добро для інших».
До мешканців пансіонату в ці дні з святковим концертом і подарунками завітали студенти Тернопільського державного медичного університету та гурт «Outlook», чоловічий хор і духовий ансамбль церкви євангельських християн-баптистів.
Мешканців відвідали з подарунками сільський голова с.Петриків  В.Король, волонтерська організація «Іскра любові» та учні Тернопільської школи № 10, які створили святковий настрій стареньким і самотнім.
У Різдвяні дні відбувся концерт та вертеп, учасниками якого були мешканці пансіонату.
Також з колядками і подарунками завітали євангельські християни-баптисти помісної церкви «Божа оселя»,  хор церкви святих Володимира і Ольги УГКЦ.
«Милосердя завжди було однією з найшляхетніших, високоморальних якостей людини. І дуже приємно, що саме ці якості є у майбутніх лікарів, у педагогів і школярів, у волонтерів, релігійних організаціях», – додав керівник закладу.