Головна Новини Тернопільські студенти організували акцію, що поширилась всією Україною

Тернопільські студенти організували акцію, що поширилась всією Україною

Протягом трьох останніх тижнів студенти чотирьох вишів Тернополя робили фото з табличкою «Я здаю сесію без хабарів» та з кейсом з грошима з написом «Ці гроші я можу витратити на самоосвіту, а не на сесію» на фоні свого університету та виставляли їх в соціальній мережі з хештегом #сесія_без_хабарів.

Тернопільське відділення студентського антикорупційного агентства та громадською організацією «Молодіжне об’єднання «Файне місто» організували акцію  #сесія_без_хабарів.

Своєрідний флешмоб став проявом боротьби студентства за прозору систему вищої освіти, відстоювання своїх прав та викорінення в системі вищої освіти такого явища як хабарництво.

Учасники акції говорять, що в першу чергу для того щоб змінити країну, варто почати з себе, адже саме студентство повинно прагнути до змін, діяти та змінювати своє середовище, в якому навчається.  Тому що «Хто, якщо не ми? Коли, якщо не сьогодні?».

Такий своєрідний заклик тернопільських студентських активістів набув популярності по всій країні – Територіальні відділення Студентського антикорупційного агентства у Чернівцях, Мелітополі, Житомирі, Одесі, Кривому Розі, Хмельницькому та Харкові теж провели таку акцію у своїх містах.