Головна Новини Тернопільські спортсмени стали призерами на чемпіонаті Світу

Тернопільські спортсмени стали призерами на чемпіонаті Світу

Спортсмени з 34 країн стали учасниками чемпіонату Світу з кікбоксингу ІСКА, який на початку травня проходив в Києві, у столичному Міжнародному Виставковому Центрі. Впродовж шести днів понад 800 кікбоксерів з 34 країн з різних куточків планети змагалися за нагороди у розділах лайт-контакт, К-1, фул-контакт, лоу-кік.

Попередньо на участь у змаганнях свої заявки подали понад 50 країн світу. Спільна ідея про проведення чемпіонату була підтримана Міністерством молоді та спорту України на засіданні Ради директорів міжнародної організації ISKA у грудні 2017 року в Парижі (Франція). Це відбулось завдяки популяризації кікбоксингу в Україні та через значний прогрес здобутків вітчизняної збірної на міжнародній арені.

Так, у 2014 році українські спортсмени увійшли до топ-10 та посіли 7 місце в світі. А за три роки на світовій першості в Афінах «синьо-жовта» збірна замкнула трійку кращих загальнокомандному заліку, обійшовши команди США, Франції, Нідерландів, та здобула 61 нагороду, з яких 31 — найвищого ґатунку.

Участь у церемонії відкриття чемпіонату Світу у Києві взяв заступник Міністра молоді та спорту України Ярослав Войтович. Посадовець передав слова привітань спортсменам та організаторам змагань від імені Міністра молоді та спорту Ігоря Жданова та побажав яскравих вражень глядачам від поєдинків.

Турнір розпочався традиційним парадом учасників, а офіційний старт чемпіонату дав очільник вітчизняної федерації кікбоксингу «ISKA» Олег Мандзюк. Серед почесних гостей турніру – перший та третій Президенти України Леонід Кравчук та Віктор Ющенко, президент Міжнародної федерації кікбоксингу ІСКА Корі Чафер (США) та президент Європейської федерації кікбоксінгу ІСКА Пауль Хеннессі (Велика Британія), високопосадовці, знані спортивні функціонери, а також зірки вітчизняного спорту.

За словами Київського міського голови Віталія Кличка, який у 1992-му році став володарем титулу чемпіона світу у цьому виді єдиноборства, перший світовий чемпіонат із кікбоксингу в Києві обов’язково стане видовищною подією.

Як розповів голова представництва ІСКА в Тернопільській області Сергій Колесник, нашу область на світовій першості у Києві представляли учасники, які за результатами виступів у чемпіонатах України 2018 року (м.Харків, м.Київ) були включені до складу збірної команди України. Це – шестеро спортсменів віком від 10 до 16 років, які виступали в розділах лайт-контакт ,фул-контакт та лоу-кік, К-1. Троє із тернополян стали бронзовими призерами чемпіонату. Це – Воробець Роман, Линда Вадим, Шаванов Олександр – учні КУТОР «Тернопільської обласної ДЮСШ з літніх видів спорту» (директор Олександр Куриляк) та спортивного клубу «Тернопіль».

За словами Сергія Колесника, спортсмени продемонстрували хорошу технічну і тактичну підготовку, а підготували команду до змагань тренери – викладачі «Тернопільської обласної ДЮСШ з літніх видів спорту» Колесник С.Є., Кріль І.М., Ганець С.В.

Поїздка стала можливою завдяки фінансовій підтримці управління фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА (начальник управління Віктор Мацикур), Тернопільської пивоварні «Опілля», спортклубу «Тернопіль» (РИНГ) та батьків спортсменів, повідомляють у прес-службі ТОДА.

Результати виступів наших спортсменів:

ПІП

Вага кг

Вік/роки

розділ

місце

1

Сварян Артем

(10 років)

– 30

8-12

Лайт-контакт

10

– 30

8-12

К1-лайт-кік

9

2

Мітюрьов Олександр

(11 років)

– 35

8-12

Лайт-контакт

9

– 35

8-12

К1-лайт-кік

5

3

Чвач Антон

(12 років)

– 40

8-12

Лайт-контакт

5

– 40

8-12

К1-лайт-кік

9

4

Воробець Роман

(12 років)

+45

8-12

Лайт-контакт

5

+45

8-12

К1-лайт-кік

3

5

Линда Вадим

(13 років)

– 55

13-17

Лай-контакт

3

– 55

13-17

К1-лайт-кік

5

6

Шаванов Олександр

(14 років)

45

14-15

Фул-контакт -кікбоксинг

6

45

14-15

К1

3