Головна Новини Тернопільські СБУшники викрили канал фінансування тероризму

Тернопільські СБУшники викрили канал фінансування тероризму

грошіПрокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому УСБУ в області за ст.258-5 та ст.190 КК України (фінансування тероризму та шахрайство).

Встановлено, що упродовж 2014-2015 років група зловмисників розмістила на інтернет-сайтах оголошення про надання послуг інтимного характеру на території України, у тому числі – Тернопільської області. Проте, клієнту після перерахування через термінал I-box обумовленої суми жодних послуг не надавалося, а телефонний зв’язок із співрозмовником обривався.

Отримані у такий спосіб кошти зловмисники переводили на карткові рахунки осіб, окремі з яких зареєстровані на окупованих територіях Донецької області та підозрюються у зв’язках з терористичними організаціями.

Правоохоронці з’ясували, що організатором цього злочину є засуджений виправного закладу  Донецької області. А допомагали йому ще четверо спільників – двоє засуджених, які разом з ним відбувають покарання, дружина та її подруга.

Під час проведення одночасних санкціонованих обшуків за місцем проживання та огляду за місцем відбування покарання зловмисників, працівники УСБУ в області вилучили майже 40 телефонних та 10 банківських карток, комп’ютери, мобільні телефони та інші речі і документи, що вказують на причетність цих осіб до вчинення злочинів. Після перевірки лише трьох із цих телефонних карток правоохоронці виявили надходження коштів у сумі понад 200 тисяч гривень.

Двоє жінок вину у привласненні чужих коштів визнали та дали відповідні показання.

На даний час вирішується питання щодо перевірки причетності цих осіб до фінансування терористичних організацій, які діють на території Донецької та Луганської областей.