Головна Новини Тернопільські рейдери несподівано стали «вінницькими підприємцями»

Тернопільські рейдери несподівано стали «вінницькими підприємцями»

Пам’ятаєте епізод зі знаменитого фільму про брюки, які легким рухом руки перетворюються в елегантні шорти? Так само легко і тернопільські рейдери одним розчерком пера окремих «акул» перетворилися на… вінницьких підприємців!

Прінтскрін з мережі Інтернет

Нещодавно стало відомо про заворушки неподалік Вінниці, де правоохоронцям вдалося вловити Тернопільський слід. Про це повідомляє Обозреватель з посиланням на «Моя Вінниця». Під час вилучення представниками НАБУ краденої сільгосптехніки, до Вінницького району, де зловмисники незаконно її переховували, понаїхали озброєні тітушки і почали перешкоджати діям правоохоронців. Зброю поліцейські в них вилучили, а самих молодиків затримали. Встановивши їх особи, виявили, що вінницькі правопорушники – це ті самі спортсмени-найманці агромагната Гути, які влаштовували захоплення автотранспортного підприємства «Мрії» в Хоросткові минулого року.

Супроводжували тітушок колишні працівники агрохолдингу «Мрія» часів Гути, серед них – Тарас Дідик (тепер – директор підставної фірми «Глобал Фід», яка всіляко намагається віджати майно «Мрії) та інші. Вступивши у відвертий конфлікт з поліцією та НАБУ, на камеру вони чомусь почали видавати себе за вінницьких підприємців, хоча місце реєстрації ТОВ «Глобал Фід» – м. Тернопіль. Мабуть, так легше заявляти про «свавілля правоохоронних органів», які неочікувано для самих правопорушників оперативно зреагували на виклик і швидко роззброїли тітушню.

Окрім того, тернопільські рейдери на вінницьких дорогах інсценізували ДТП за участю авта на литовських номерах, щоб перешкодити руху техніки. Також Тарас Дідик особисто розіграв падіння на асфальт, відео якого зараз видають за «страшну розправу правоохоронців з вінницькими підприємцями».

До слова, за фактом події вже відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 129 КК України (погроза вбивством), що карається арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 2 років. Правова оцінка діям всіх учасників конфлікту буде дана в ході розслідування у рамках кримінального провадження.