Головна Новини Тернопільські проектанти розробляють проектну документацію для ремонту доріг на Львівщині

Тернопільські проектанти розробляють проектну документацію для ремонту доріг на Львівщині

На Львівщині візьмуться за капітальний ремонт доріг та мостів інвестиційного проекту «Мале Карпатське коло». Проектну документацію на 5 об’єктів вже розробили, повідомляє пресслужба Укравтодору. Серед інших ремонтуватимуть дорогу Сколе-Славське. Розробляють відповідну проектну документацію на її капітальний ремонт спеціалісти ТОВ «Експерт Проект Плюс».

Фахівці мають виконати у необхідному обсязі всі техніко-економічні, інженерно-геологічно та топографо-геодезичні вишукування. Особливості умов будівництва полягають у тому, що треба розробити відповідну схему організації дорожнього руху, адже на час робіт він буде обмеженим.

Щодо основних архітектурно-планувальних вимог та характеристики будівництва об’єктів, то в межах автодоріг IV категорії передбачається влаштування велодоріжки, пішохідної доріжки та тротуарів. А також стаціонарного електричного освітлення ділянок автомобільної дороги в межах населених пунктів та автобусних зупинок і пішохідних переходів.

Під час роботи над проектною документацією фахівці «Експерт Проект Плюс» мають розглянути та погодити на Технічній раді Укравтодору варіанти конструкції дорожнього одягу та основних проектних рішень і виконати попередні погодження проектних рішень із зацікавленими організаціями (зокрема, з власниками інженерних комунікацій, що проходять вздовж дороги або перетинають її). Також мають передбачити науково-технічний супровід на стадії проектування.

Під час проектування будуть враховані та використані прогресивні технології, нові матеріали, сучасні технічні засоби організації та безпеки дорожнього руху. Зокрема, улаштування: огородження дорожнього металевого бар’єрного типу з антидемпферними пристроями та з ефективним антикорозійним захистом горизонтальної дорожньої розмітки із сучасних матеріалів, стійких до зношення, дорожніх знаків з застосуванням плівки з підвищеними фотометричними характеристиками, зовнішнього освітлення пішохідних переходів, опор освітлення металевих із антикорозійним захистом.

До проектування залучені провідні спеціалісти, які вже мають досвід такої роботи, тож у ТОВ «Експерт Проект Плюс» кажуть, завершать роботу вчасно.

Додамо, наприкінці 2019 року Закарпатська, Івано-Франківська та Львівська області підписали меморандум про співпрацю в межах проєкту «Мале карпатське коло». Насамперед він спрямований на розкриття туристичного потенціалу Карпатського регіону, покращення інфраструктурної доступності.