Головна Новини Тернопільські патрульні розшукали водія, який втік з місця ДТП

Тернопільські патрульні розшукали водія, який втік з місця ДТП

Інспекторам відділу розшуку та опрацювання матеріалів ДТП вдалося розшукати водія, який вчинив автопригоду та зник із місця події

Наприкінці січня, у соціальній мережі “Фейсбук”, один із користувачів розмістив відеоролик, де водій автомобіля Daewoo Lanos, рухаючись заднім ходом, не переконався, що це буде безпечно та не створить перешкоди іншим учасникам дорожнього руху, здійснив наїзд на припаркований транспортний засіб Renault Megane, після чого самовільно залишив місце ДТП, до якої був причетний.

Інспекторам відділу розшуку та опрацювання матеріалів ДТП, завдяки злагодженим діям, вдалося розшукати винуватця події. Окрім того, під час огляду транспортного засобу, яким керував чоловік, виявили явні механічні пошкодження автомобіля, характерні цій автопригоді.

Як пояснив сам 60-річний водій Daewoo, він просто “не відчув” удару, оскільки в салоні автівки грала музика.

Поліцейські склали на кермувальника два адміністративні матеріали за ст. 124 (Вчинення ДТП) КУпАП та за ст. 122- 4 (Залишення місця ДТП) КУпАП.

Поділимось з вами коротким алгоритмом дій у випадку, коли ваш автомобіль “зачепили” і поїхали з місця пригоди:
✔️ одразу телефонуйте на спецлінію «102»;
✔️ до приїзду патрульних зателефонуйте в страхову компанію (номер телефону вказаний на страховому полісі);
✔️ підготуйте документи (посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та страховий поліс);
✔️якщо поблизу є громадяни, які стали очевидцями події попросіть їх залишитися до приїзду патрульних.

Екіпаж, який прибуває на такий виклик, складає схему ДТП, опитує всіх очевидців події. Згодом, усі матеріали передають до відділу розшуку та опрацювання матеріалів ДТП. Інспектори, за необхідності, виїжджають на місце події, встановлюють наявність камер зовнішнього відеоспостереження (що дуже допомагає в таких випадках), встановлюють марку, модель, колір, державний номерний знак транспортного засобу, який залишив місце дорожньо-транспортної пригоди. Після чого, за допомогою наявних інформаційних баз встановлюють дані водія. Водій запрошується до управління патрульної поліції в Тернопільській області, де на нього складають протокол за ст. 124 КУпАП (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило ДТП) та ст. 122-4 КУпАП (Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди).