Головна Новини Тернопільські патрульні виявили 35 водіїв у стані алкогольного сп’яніння

Тернопільські патрульні виявили 35 водіїв у стані алкогольного сп’яніння

Громадяни й далі нехтують власною безпекою та безпекою своїх пасажирів і сідають напідпитку за кермо. Патрульні продовжують їх виявляти та складати відповідні адміністративні матеріали. Лише з початку року патрульні оштрафували 35 водіїв у стані алкогольного сп’яніння, а цієї ночі – 3.

Зокрема, у 40-річного водія ВАЗ норма алкоголю перевищувала у 8 разів. Його інспектори зупинили за порушення ПДР у селі Петриків близько 21-ї години. 1, 77 проміле алкоголю в крові патрульні виявили 38-річного водія Honda Accord. Його зупинили патрульні близько 1-ї години на вулиці Об’їзна.

На трасі поблизу Підволочиська охоронці порядку зупинили Hyundai Tucson. У 37-річного водія патрульні зафіксували 0,97 проміле алкоголю в крові.

Нагадаємо, за керування у стані сп’яніння передбачено чималий штраф – 10 200 гривень, а також позбавлення водійських прав на один рік. Якщо ж водій вдруге протягом року сяде за кермо напідпитку – його очікуватиме ще більш суворе покарання. Порушнику загрожуватиме штраф у розмірі 20 400 гривень із позбавленням права керування на три роки. Штраф у сумі 40 800 гривень, а також позбавлення водійських прав на десять років ризикує отримати водій, який, попри заборону, втретє наважиться сісти за кермо у стані сп’яніння.