Головна Новини Тернопільські медики радять негайно зробити щеплення від дифтерії

Тернопільські медики радять негайно зробити щеплення від дифтерії

Відповідно до даних Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України, станом на 12 лютого 2018 року у Тернополі випадків захворювань на дифтерію не зафіксовано. Проте, щоби захиститися від небезпечного вірусного захворювання, медики рекомендують провести вакцинацію для дітей та ревакцинацію для дорослих. Вакцини у місті є достатньо.

На 2018 рік у Тернополі заплановано провести щеплення дітей віком 2 місяці комбінованою вакциною проти кашлюку, дифтерії та правцю, у 4 місяці, 6 місяців та 16 років. Також вакцинацію проводитимуть дорослому населенню віком 26, 36, 46, 56, 66 років.

Усі бажаючі особи віком від 18 років, в яких від останнього щеплення пройшло більше 10 років, можуть звернутися до сімейного лікаря за місцем проживання і після огляду лікаря, при відсутності протипоказань, отримати щеплення від дифтерії і правцю, пише rada.te.ua

Довідка: Дифтерія – це гостре інфекційне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передавання збудника, що характеризується ураженням ротоглотки та дихальних шляхів, рідше шкіри, з розвитком фібринозного запалення в місці проникнення збудника, а також токсичним ураженням серцево-судинної й нервової систем, нирок.