Головна Новини Тернопільські лікарі зможуть оперувати хворих, у яких підтвердили COVID-19

Тернопільські лікарі зможуть оперувати хворих, у яких підтвердили COVID-19

Лікарі обласних дитячої та психоневрологічної лікарень зможуть робити операції та лікувати від супутніх хвороб тих, у кого підтвердили коронавірус. Про це розповіла начальниця обласного управління охорони здоров’я Ольга Ярмоленко.

За її словами, раніше їх відправляли до медзакладів, які визначені для лікування хворих на COVID-19, Суспільне. Ярмоленко каже, ці медзаклади ще мають укласти відповідні угоди з Національною Службою Здоров’я України:

“Повинні бути створені бригади, певне фінансування, виділені ліжка, проведений кисень. Ми ще не надаємо медичну допомогу, але лікарні проводять підготовчі роботи, щоб можна було розгорнути там ліжка для хворих із ковідом. А на сьогоднішній день в нас немає росту захворюваності серед дітей. Тих 50 ліжок, які розгорнули в інфекційному відділенні дитячої міської лікарні, для надання медичної допомоги хворих з ковідом вони повністю забезпечують. В середньому в нас знаходиться 11-15, буває і 5 дітей”.Тернопільські лікарі зможуть оперувати хворих, у яких підтвердили COVID-19Суспільне Тернопіль

Ольга Ярмоленко

Ярмоленко каже, якщо Національна Служба Здоров’я України дозволить обласним дитячій та психоневрологічній лікарням приймати пацієнтів із COVID-19 – потрібно буде більше медиків, які працюватимуть з цими хворими.

“Ми звернулися до медичного університету, щоб вони забезпечили лікарями. Вже зголосилися і студенти, і викладачі в невеликій кількості, один пенсіонер. Зголосився анестезіолог – студент працює в інфекційному відділенні лікарні швидкої медичної допомоги”, – розповідає Ярмоленко.

За її словами, в області є 38 медичних закладів, які можуть приймати пацієнтів із COVID-19. У стаціонарі цих лікарень є 1912 ліжок. Станом на сьогодні лікарні області заповнені на 33% хворими на коронавірус.