Головна Новини Тернопільські лікарні забезпечені киснем і безперебійним електропостачанням

Тернопільські лікарні забезпечені киснем і безперебійним електропостачанням

У 1 та 2 міських лікарнях збільшують потужності із забезпечення лікарень медичним киснем

Головне. Тернопільські лікарні отримають додаткові потужності для забезпечення хворих медичним киснем. Роботи вже проводяться у 1 та 2 міській лікарні. Також кожна лікарня забезпечена безперебійним електропостачанням, – повідомив міський голова Сергій Надал.

Дослівно. “Медичний кисень вкрай необхідний при лікуванні важкого та середнього перебігу коронавірусної хвороби. Готуватися Тернопіль розпочав ще минулого року. Ми закуповували кисневі концентратори. Встановлювали необхідне обладнання, щоб була достатня кількість ліжок з медичним киснем. Зараз ми встановлюємо додаткові потужності у 1 та 2 міській лікарні, щоб у разі необхідності лікарі могли рятувати людей”, – зазначив Сергій Надал.

Тернопільський міський голова також повідомив, що кожну лікарню обладнано генератором на випадок проблем з електропостачанням.

“Лікарні обладнані електрогенераторами на випадок зникнення струму. Важливо, щоб хворі, особливо ті, хто потребує спеціального обладнання, почувалися безпечно та отримували лікування за будь-яких обставин”, – зауважив Сергій Надал.

Сергій Надал також у черговий раз закликав тернополян дотримуватися правил безпеки, уникати святкувань та скупчень людей.

“Я закликаю у цей період утриматися від великих святкувань. Уникати скупчень людей. Саме там відбувається найбільша кількість заражень. Прошу носити медичні маски і дотримуватися правил особистої гігієни. Ці прості правила рятують життя Ваших близьких і допомагають нам зберігати нормальне життя у місті. В іншому випадку, у разі різкого зростання кількості хворих, Тернопіль можуть внести до “червоної зони”. А це означає втрату роботи і можливості заробляти. Зараз ми разом працюємо над збереженням здоров’я людей і нормального життя у нашому місті”, – зазначив Сергій Надал.

Раніше. Ще влітку минулого року за дорученням міського голови та згідно рекомендацій міського штабу протидії епідемії кононавірусу розпочали закуповувати кисневі концентратори та обладнання додаткових кисневих точок у тернопільських лікарень.

Нагадаємо. У Тернополі від початку епідемії зафіксовано 14650 випадків (12102 одужало). За минулу добу захворіло 64 особи і 52 одужало. Більше 300 хворих перебувають у тернопільських лікарнях. З них близько 200 потребують медичного кисню.