Головна Новини Тернопільські лялькарі закрили 39-ий театральний сезон

Тернопільські лялькарі закрили 39-ий театральний сезон

У 39-ому театральному сезоні лялькарі подарували своїм глядачам дві прем’єрні вистави: казку, яка вчить літати «Легкий слон» за п’єсою Михайла Сафронова та режисурою Дмитра Татарінова і знойому усім історію про братів-чарівників «Дванадцять місяців» народного артиста України Володимира Лісового за мотивами казки Богдана Лепкого.

39-ий сезон був насичений подіями. Розпочався він з перемоги. На ІІ Київському міжнародному фестивалі театрів ляльок «pUp.pet» журі високо оцінило виставу «Василина» та присвоїло нагороду у номінації «Краща сценографія». З цією ж постановкою лялькарі відвідали ІII-й Міжнародний театральний фестиваль «Метаморфози ляльок» у м.Білостоці (Польща).

Традиційно лялькарі провели театралізовані дитячі ранки до Дня Святого Миколая та на Різдвяно-новорічні свята. Добрим звичаєм у театрі ляльок стало вшанування пам’яті Тараса Шевченка показом вистав, які сприяють духовному вихованню майбутнього покоління.

Новий сезон обіцяє бути не менш яскравим. Вже у жовтні тернопільські лялькарі планують відвідати фестиваль в Ужгороді та готують безліч цікавих прем’єр і творчих проектів. Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки чекає на своїх друзів у новому театральному сезоні, який обов’язково принесе багато позитивних емоцій та незабутніх вражень.