Головна Новини Тернопільські комунальники просять повідомляти про водіїв, що паркуються на газонах

Тернопільські комунальники просять повідомляти про водіїв, що паркуються на газонах

Тернополяни часто скаржаться на водіїв, які паркуються на зелених зонах у дворах, внаслідок чого газони знищуються. У випадку виявлення несанкціонованого паркування автомобільного транспорту на зелених зонах міста, інформацію з даного приводу мешканці повинні доводити до відома представників управління муніципальної поліції міської ради і Державної екологічної інспекції у Тернопільській області з метою проведення спільних обстежень, виявлення порушників Правил благоустрою і природоохоронного законодавства, а також – притягнення їх в подальшому до відповідальності.

Нагадаємо, що «Правилами благоустрою  м. Тернополя» паркування на зелених насадженнях заборонене. Крім того, відповідно до даних Правил (Розділ 10), заборонено також влаштовувати стоянки (паркування), ремонтувати, мити та заправляти автомобілі, мотоцикли, мопеди та інші транспортні засоби на прибудинкових територіях (дворах), тротуарах, парках і скверах на берегах річок та водойм, зелених зонах.

Поширеною є й інша проблема: паркування авто у дворі на тротуарах та по проїжджій частині (яка не розрахована на перетримку приватного транспорту). Таким чином недобросовісні водії не лише перешкоджають прибиранню снігоприбиральною технікою, але й перешкоджають у екстрених випадках, коли є необхідність заїзду швидкої допомоги або пожежних машин. а ще – демонструють свою кричущу неповагу до своїх сусідів, які змушені пересуватися проїжджою частиною, наражаючих на небезпеку себе та своїх дітей. Для водіїв, які залишають свої машини “ночувати”, а то й “жити” на зелених зонах, тротуарах, дитячих майданчиках тощо передбачена відповідальність у вигляді штрафу. Автомобіль належить власнику, відтак він має подбати про місце для його перетримування, а не залишати його постійно у дворах багатоповерхівки, який є спільною власністю всіх мешканців.

Радимо тернополянам, яким дошкуляють автохами, не зволікати а звертатися у відповідні інстанції. Якщо ж хочете зробити їх відомими, то для таких цілей у Тернополі створена спільнота  Stupid parking Ternopil (фіксація порушень правил паркування в Тернополі)

Тернопіль житлово-комунальний