Головна Новини Тернопільські зооволонтери кинули виклик тим, хто офіційно отримує гроші на безпритульних тварин

Тернопільські зооволонтери кинули виклик тим, хто офіційно отримує гроші на безпритульних тварин

Як відомо, у Тернополі безпритульними собаками офіційно опікується ТОВ “Зооцентр”. Це – похідна від волонтерської організації “Ноїв Ковчег”, представники якої свого часу затято критикували місцеву владу за недолуге використання коштів, які признчалися на утримання безпритульних тварин. Відтак, взявши участь у тендері, отримали змогу самотужки розпоряджатися коштами. Пройшло зовсім небагато часу, як інші волонтерські угрупування почали звинувачувати вже ТОВ “Зооцентр” у крадіжці “безпритульних” грошей. Мовляв, ми відловлюємо та стерилізуємо тварин, годуємо та перетримуємо їх за власни кошт, а під орудою офіційного  опікуна, як каужть, “і кіт не женився”. При цьому особливо дістається одіозній керівниці ТОВ.

Днями справжній конфлікт розгорівся у одній із груп зоозахисників у ФБ.

“Я взагалі дивуюсь як ця вся ситуація , що відбувається в Тернополі з безпритульними собаками і виділеними на них мільйонами гривень не цікавить людей, котрі вважають себе причетними до волонтерства? Мене це все грабування на тваринах розриває на куски, мені вивертає душу за тих собак!!!! Усі жополизи Дейнеки – я вас зневажаю, призираю,бо ця людина нічого не зробила для собак і не зробить.Ви не захисники тварин , ви сцикливе кодло!”,- написала одн із волонтерів.

У коментарях до допису розгорілася суперечка, адже, на думку волонтерів, попри виділення коштів, утримання тварин у стерилізаційному центрі в Дичкові, є неприйнятним. Зокрема, як запевняють у дописах, там є тварини, які продовжують народжувати у центрі, відтак, це вже не центр для стерилізації, а “розплідник”.

“Нас була команда. На жаль, яка розпалася і тепер один одного вдусити лише хочуть. Наприклад за Яни Угрин в Дичкові таки йшла стерилізація. Ми придумували кого робити і робили по черзі. А Аліна в травні 2017 року усі стерилізації припинила бо кошти були потрібні на Глибочок (про це навіть був пост на сторінці Ноївого ковчега). На рахунок, що Адель родить в Дичкові. Так не одна Адель там родить. І знаєте що, Дайнека таки зробить Дичків закритим обєктом для всіх, щоб ніхто і нічого не знав. Щоб там робилося все що хочуть і можливо, що найстрашніше, можливо собак там будуть усипляти. Я зараз про це пишу хоча доказів на маю. Але якщо там таке вже буде відбуватися то писати буде вже пізно і всі ви точно нічого не допоможете бідним безпритульним тваринкам. Бо вас просто туди не допустять.”, -з сумом пишуть волонтери.