Головна Новини Тернопільські журналісти очікують реакції з Почаєва

Тернопільські журналісти очікують реакції з Почаєва

Відкрите звернення журналісти до настоятеля Почаївської Лаври Митрополита Володимира набирає популярності серед медійників Тернопілля. До звернення приєднуються все нові й нові підписанти, які великодушно пропонують настоятелю Лаври свою допомогу.

Такої підтримки й лояльного ставлення українських журналістів у священнослужителів московського патріархату не було ще ніколи.

Нагадаємо читачам, що 04 березня представники медіа-спільноти краю запропонували владиці допомогу у оприлюдненні його звернення до Патріарха Московського Кирила.

Підставою для такого кроку послугувала публікація на сайті Спілки православних журналістів, в якій автор розповідає про нібито блокування сайту Лаври, яке перешкодило Митрополиту Почаївському та братії Лаври належним чином звернутися до Патріарха РПЦ із закликом припинити війну в Україні.

Щоб виправити цю прикру ситуацію, журналісти вирішили допомогти і дозволити Митрополиту Володимиру абсолютно безкоштовно оприлюднити чітке й недвозначне звернення до Патріарха із засудженням дій агресора, передусім головнокомандувача окупантів Путіна. Крім того, медійники запропонували допомогу в оприлюдненні і найширшому поширенні у соціальних мережах тексту анафеми Президенту Росії.

Наразі, ні Митрополит Володимир, а ні монахи Почаївської Лаври не відгукнулися на пропозицію журналістів, однак підписанти звернення сподіваються, що щире прагнення священнослужителів відновити мир в Україні допоможе Митрополиту віднайти у собі сили, щоб якнайшвидше скористатися допомогою медіа-спільноти.