Головна Новини Тернопільські екологи просять жителів громади не приносити пластикові вінки на могили

Тернопільські екологи просять жителів громади не приносити пластикові вінки на могили

Напередодні Великодніх свят працівники СКП «Ритуальна служба» Тернопільської міської ради продовжують проводити роботи з прибирання кладовищ, які знаходяться на території громади.

Як повідомила головний спеціаліст відділу благоустрою та екології управління ЖКГБтЕ Оксана Ілліч, щодня представниками спеціалізованого комунального підприємства вивозиться з кладовищ чимало сміття, адже жителі міста масово йдуть на кладовища, щоб навести лад на могилах рідних і близьких.

«Впродовж останніх днів люди прибирають на могилах, замінюють старі вінки на нові. Пластикових відходів дуже багато, тож просимо тернополян прислухатися до рекомендацій Бюро УГКЦ з питань екології, що закликає українців відмовитися від традиції нести на могили родичів штучні квіти, адже вони шкодять навколишньому середовищу», – каже Оксана Ілліч.

У Бюро УГКЦ з питань екології пояснюють, зокрема, що пластикові вінки і квіти не несуть жодної богословської символіки, це традиція, яка поширилася у радянські часи, і в Європі подібного немає. Ці вироби починають шкодити екології вже з етапу виготовлення сировини для них, адже для цього використовують нафтопродукти.

Фахівці рекомендують також у Великодні дні утриматися від традиції залишати на могилах крашанки, паски чи інші продукти харчування. Адже вони приваблюють безпритульних тварин, які створюють небезпеку для тернополян, що приходять на кладовище.