Головна Новини Тернопільські віндсерфінгісти здобули 5 медалей

Тернопільські віндсерфінгісти здобули 5 медалей

Одразу у двох визначних спортивних подіях всеукраїнського значення взяли участь тернопільські віндсерфінгісти. Це чемпіонат України з вітрильного спорту в олімпійських номерах програми, який проходив на Київському водосховищі у місті Вишгороді, та чемпіонат України серед юнаків, що приймав Чорноморський яхт-клуб у Одесі. Наші спортсмени привезли із цих регат п’ять медалей.

Так, «золотом» відзначився серед дорослих наш олімпієць, студент ТНЕУ, вихованець комунальної установи Тернопільської обласної ради «Школа вищої спортивної майстерності» Олександр Тугарєв. Виступаючи в класі вітродошок RS:X, наш земляк здобув блискучу абсолютну перемогу, ставши переможцем у десяти перегонах. Таким чином Сашко завчасно забезпечив собі звання чемпіона України і виборов золоту нагороду.

Разом із тим, команда молодших тернопільських віндсерфінгістів, яка в Одесі виступала у дитячому класі вітродошок «Bic-Techno 293», привезла одразу чотири медалі – дві срібних і дві бронзових. Дуже вдало виступили дівчата Аліна Нижегородова (учениця ТСШ №3) та Єва Авдеєнко-Золота, які, незважаючи на те, що це були їх перші змагання на морі, в умовах високих хвиль та сильного вітру, зуміли скласти гідну конкуренцію більш досвідченій і старшій суперниці з міста Світловодська Анжеліці Гарькавій. В результаті Аліна Нижегородова, успішно пройшовши всі перегони, здобула срібну нагороду, а Єва Авдеєнко-Золота стала бронзовою призеркою.

«Срібло» та «бронзу» вибороли і їхні колеги по команді серед юнаків: Тігран Данієлян (студент економічного коледжу ТНЕУ) посів друге місце, а Іоан Колодницький (учень ТЗОШ №4)  був третім.

Молодші спортсмени є вихованцями Тернопільської КДЮСШ із водних видів спорту, а старші – представники КУТОР ШВСМ. Тренери Олексій Нижегородов та Олександр Тугарєв (старший).

Додамо, що саме зараз Сашко Тугарєв бере участь у чемпіонаті світу з віндсерфінгу, який проходить в італійському місті Торболє, і є ліцензійним для участі у Олімпіаді-2020 в Японії.