Головна Новини Тернопільські військовослужбовці прибрали могили героїв Другої світової війни

Тернопільські військовослужбовці прибрали могили героїв Другої світової війни

1На Тернопільщині військовослужбовці Збройних Сил України спільно з представниками місцевих органів виконавчої влади розпочали впорядкування могил героїв, обелісків та інших символів, що пов’язані з Другою світовою війною. У регіоні до дня Перемоги планується впорядкувати близько 300 могил, поховань, пам’ятників та меморіалів героїв війни.

За словами заступника начальника Тернопільського гарнізону по роботі з особовим складом підполковника Андрія Миськіва до облаштування пам’ятних місць, пов’язаних з героїчним минулим українського народу залучено особовий склад військових частин, що дислокуються на території області та військових комісаріатів.

– У Тернополі, військовослужбовці 44-ї артилерійської бригади у взаємодії з представниками місцевої влади вже здійснили ряд відповідних робіт щодо приведення до належного стану пагорба Слави та Братської могили з пам’ятним знаком солдатам Другої світової війни, а також меморіального воїнського кладовища Микулинецького цвинтаря, – зазначив підполковник Андрій Миськів.

Він також повідомив, що в регіоні, з нагоди відзначення 70-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, відбулися розширені наради з залученням органів місцевої влади та широкого кола громадськості. З метою підвищення ефективності патріотичного виховання молоді та шанобливого ставлення до історії держави цими днями у військових частинах, біля меморіалів, пам’ятників та обелісків відбудуться військово-патріотичні заходи.