Головна Новини Тернопільські вандали взялись за старе…

Тернопільські вандали взялись за старе…

“Сонячне дерево” в центрі  Тернополя знову постраждало від рук вандалів. Логічних пояснень діям зловмисників просто немає, каже заступник міського голови Владислав Стемковський.

– Поломані елементи не дають можливості тернополянам користуватися цією простою послугою, тому ми будемо ремонтувати, відновлювати знищені елементи і сподіватися, що в цих зловмисників прокинеться свідомість і розум, – зауважує Владислав Стемковський, пише ltdaily.info

Реалізатор проекту представник фірми «Світлоцентр» Володимир Яремчук зазначив, що  після чергового вандалізму і виривання кабелів із конструкції, щоб уникнути руйнування, довелося зробити «Сонячне дерево» у центрі менш зручним – залишилися лише USB- роз’єми. Це означає, що скористатися зарядкою зможуть лише ті, хто має при собі власний кабель. Раніше були “конекти” для всіх основних типів мобільних телефонів та планшетів.

– Кожен такий ремонт обходиться в середньому півтори тисячі гривень, здійснюємо ми його за власний кошт. Втім, якщо мешканцям дерево не потрібне, адже навіщо його тоді нищать, то мимоволі виникає думка, чи потрібно його знову ремонтувати.  На жаль, ця робота не цінується, акти вандалізму залишаються не покараними, перехожі, які бачать, що хтось нищить елементи дерева, ігнорують такі дії…

Наразі у Тернополі три “сонячних дерева”. Одне з них –  в парку імені Тараса Шевченка, друге – на “Циганці”. Та чи приживуться вони, зважаючи на те, що у деяких жителів міста своєрідне сприйняття всього, що для них робиться?