Головна Новини Тернопільські будівельники поїхали будувати стіну від Путіна

Тернопільські будівельники поїхали будувати стіну від Путіна

5Понад 70 людей та близько 25 одиниць техніки відправили сьогодні, 18 квітня, з Тернопільщини у Луганську область для будівництва фортифікаційних споруд.

Священики благословили та окропили свяченою водою будівельників і техніку.

Голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна подякував будівельникам, які зголосилися зробити свій внесок у зміцнення обороноздатності країни, та всім, хто допомагає організації будівництва на Луганщині.

«Сьогодні вся країна долучається до зведення захисних споруд у східних областях України, – зазначив Степан Барна. – За кожною областю закріплено кілька об’єктів. Тернопільська область має чотири об’єкти у двох населених пунктах Луганської області – Попасній і Золотому. Головне завдання фортифікаційних споруд – забезпечити і зберегти життя наших хлопців, які зараз на передовій захищають Україну від ворога».

За словами Степана Барни, виконати поставлені завдання потрібно до 25 травня, однак будівельні організації Тернопільщини планують розпочати роботу вже з понеділка, 20 травня, і завершити 11-12 травня.

Подбали і про спецодяг, і харчування, і медикаменти. Зокрема, аграрії Тернопільщини, будівельні організації, волонтери, небайдужі мешканці області зібрали продукти харчування.
Загальна вартість проекту будівництва близько 10 мільйонів гривень, які виділені з державного бюджету.

«Це перша лінія оборони, однак я сподіваюся на мудрість військового керівництва, котре забезпечить надійний тил для наших будівельників, – констатував Степан Барна. –А ми, в свою чергу, підтримуватимемо різними способами наших земляків. Туди їздять регулярно волонтери, тому будемо передавати допомогу, а також відбуватиметься постійна заміна людей».

Виконроб ТОВ «Добробуд» Андрій Консул каже, що в час війни не можна бути байдужим і сидіти склавши руки. Треба робити все, що в твої силах. Саме тому він вирішив взяти участь у будівництві фортифікаційних споруд на Луганщині.

«Сподіваюся, моя праця буде маленьким внеском у перемогу над ворогом», – переконаний чоловік.