Головна Новини Тернопільські батьки повстали проти завідуючих садочків

Тернопільські батьки повстали проти завідуючих садочків

Останніми днями у Фейсбуці розпочалася жвава дискусія про добровільно-примусові внески у дитячі садочки, про те чому мають батьки за власний кошт купувати все від пластикового вікна до елементарного пластира чи мурашиного спирту. Розпочала це громадське обговорення тернополянка Ольга Гордієнка своїм кричущим постом:

“Як це ЗМІНИТИ? А давайте на громадський бюджет подамо проект по закупівлі ПРЕДМЕТІВ ДОДАТКОВОГО БЛАГА для наших дітей на всі садки! Ще влаштуємо конкурс серед виробників туалетного паперу. Я серйозно!!! Якщо бюджетних коштів не вистачає то спільно вирішимо! НАРОД, ЩО ЦЕ? ЗНОВУ ТРЕБА ЗДАВАТИ ГРОШІ НА САДОК (в групу)! Список вражає((((((! Чи маю я право знати, ЧИМ ЗАБЕЗПЕЧУЮТЬ ДІТЕЙ В САДКУ ЗА БЮДЖЕТНІ КОШТИ? ПІДКАЖІТЬ хто знає…Уточнюю))) мій син ходить в навчально-виховний заклад”, – написала Ольга.

Для багатьох тернополян ця тема виявилась болючою, тому обговорення йдуть і по нині. Одні пишуть, що нічого не зміниш, мовляв така держава, треба змиритись. Інші ж навпаки закликають писати заяви в управління освіти, змушувати керівників садочків самостійно “вибивати” гроші не з батьків, а в влади.

Чимало батьків розповіли неймовірні речі, вони за власний кошт купували горщики в ясельні групи, кухонне обладнання на кухню, міняли підлогу, вікна, двері тощо.

Ми прослідкуємо чим закінчиться це обговорення. Далі буде…