Головна Новини Тернопільські батьки можуть забути про довжелезні черги до дитячого лікаря

Тернопільські батьки можуть забути про довжелезні черги до дитячого лікаря

Відтепер маленьких тернополян  можна записати до педіатра он-лайн просто зі свого сматрфону. Даний сервіс запрацював у Педіатричному відділенні №1 (вул. Федьковича, 16) і за тиждень існування його послугами встигло скористатися 1400 чоловік.

Презентуючи дане нововведення 4 грудня директор тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Андрій Артимович запросив журналістів в реєстратуру де встановлено нове обладнання. Там медичні працівники показали процес оформлення на прийом до лікаря через встановлене програмне забезпечення. Для початку пацієнт має зареєструватись на сайті дитячої лікарні www.tmdkl.te.ua. Далі в сервісі «Електронна реєстратура» необхідно пройти реєстрацію вказавши номер мобільного телефону. Після цього знайти у списку педіатрів свого сімейного лікаря за адресою проживання, вибрати зручну для себе дату і записатись на прийом. Потім залишається просто відвідати лікаря в назначений час при цьому не ідучи до реєстратури, пише ДОБА

«Наразі програма діє тільки на он-лайн запис до сімейного лікаря. Раніше батьки з дітьми просто приходили до лікарів-спеціалістів не знаючи чи є в тому необхідність чи не має, однак при цьому займаючи чергу і втрачаючи свій час, час інших людей у черзі та час самого лікаря. На сьогоднішній день запис до них буде проводитись через дільничного педіатра. Це є найбільш правильно адже тепер розвантажуються вузькопрофільні спеціалісти. Дитину спочатку оглядає сімейний лікар і вже тоді вирішує, чи є необхідність записувати її до лікаря-спеціаліста чи призначати лікування самому. Дільничний лікар через програму бачить завантаженість дитячих педіатрів і може рівномірно розподіляти графік їхнього прийому, що безумовно підвищить сервіс медичних послуг.  Відтепер не буде черг під кабінетами у лікаря. В кожного пацієнта буде свій час прийому, який ніхто не займе» – проінформував директор тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Андрій Артимович.

Міський голова Сергій Надал, що був присутній на заході в свою чергу додав, що протягом двох тижнів подібне нововведення з’явиться і в інших медичних закладах Тернополя.

«Для придбання відповідної техніки і найновішого варіанту програмного забезпечення із бюджету міської ради було виділено близько 250 тисяч гривень. З часом як дорослі так і дитячі медичні заклади будуть підв’язані в єдину електронну базу. Ця система, яка функціонує у Тернополі, може бути повністю адаптована з національною системою електронної реєстратури, про яку ведуться розмови у Міністерстві охорони здоров’я» – зазначив очільник міста

Медична реформа в дії

«Електронна реєстрація» – є обов’язковою умовою на шляху медичної реформи і наразі вже діє в медичних закладах Тернополя для дорослих. Але для зручності поки що залишається і письмова реєстрація. Крім цього до лікаря можна записатись і по телефону. Наступним кроком, як повідомили лікарі стане запровадження електронної медичної картки пацієнта. В неї буде занесена вся історія хвороб і лікар буде бачити всю інформацію про конкретного пацієнта і доповнювати її.

Олександр НАЗАРЕЦЬ