Головна Новини Тернопільські бабусі “прославились” на всю країну

Тернопільські бабусі “прославились” на всю країну


У 80% молочна продукція на стихійних ринках є фальсифіковано. Такий висновок зробили працівники Держпродспоживслужби під час одноразової лабораторної перевірки молока з «рук».

У кращому випадку у продукції знаходили крохмаль та борошно. Часто молоко розводять водою. За що ж виплатите, купуючи молоко? Якість продукту зі стихійного ринку, точок легальної торгівля та купленого в магазині проінстпертували журналісти .

За минулий рік більш як півтори тонни фальсифікованого молока не допустили до реалізації працівники ветеринарної медицини. Близько 40% води може містити пляшка з молоком, кажуть в лабораторії. Разове дослідження показало, що продукція на стихійних ранках здебільшого не якісна і подекуди небезпечна, пише Місто.

Біля залізничного вокзалу Тернополя людей, які пропонують молочну продукцію просто неба в понеділок пообіді було з десяток. Тут же на критому ринку працює лабораторія, але з молочною продукцією була лише одна ятка. Жінки, які торгують по сусідству не приховують свого обурення з приводу того, що приїзджі відмовляються від перевірок на якість, а торгують з асфальту.

Пацівники Держпродспоживслужби мають право перевіряти на якість лише продукцію на організованому ринку, тому коли на термометрі + 30, а в молока з асфальту є покупець, то й пропозиція такого продукту буде. Деталі у сюжеті:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=gF20utOePtI]