Головна Новини Тернопільські аудитори перевірили чи правильно використовують кошти скеровані для розвитку ДЮШС

Тернопільські аудитори перевірили чи правильно використовують кошти скеровані для розвитку ДЮШС

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області провели державний фінансовий аудит виконання бюджетної програми «Розвиток дитячо-юнацького та резервного спорту».

Аудитом охоплено період 2014-2017 років, упродовж якого з обласного бюджету на утримання 5 спортивних шкіл, підпорядкованих Управлінню фізичної культури та спорту Тернопільської обласної державної адміністрації, виділено майже 29 млн гривень.

За висновком аудиторської групи, із загальної суми коштів непродуктивно витрачено 2,3 млн грн, спрямованих на функціонування Коропецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для дітей та дітей-сиріт, а також на утримання понаднормативних посад обслуговуючого персоналу Тернопільської обласної дитячо-юнацької спортивної школи із зимових видів спорту.

Серед основних факторів, які негативно вплинули на виконання основних показників бюджетної програми, – відсутність в 2014-2016 роках системних заходів та завдань, у тому числі у вигляді Програми розвитку фізичної культури і спорту в області; неналежна матеріально-технічна база, недостатня кількість тренерів вищої та першої категорій, неналежний відбір перспективних дітей до регулярних занять з обраних видів спорту тощо.

Незважаючи на те, що в більшості тернопільських шкіл немає власних спортивних споруд для проведення навчально-тренувальної роботи, спортивна база вартістю понад 1 млн грн, яка належить школі вищої спортивної майстерності та розташована неподалік обласного центру, перебуває на межі руйнування.

Проведення оптимізації двох однотипних обласних ДЮСШ, розташованих в обласному центрі, дасть змогу щорічно заощадити кошти на утримання апарату на суму у понад 580 тис. гривень.

За результатами аудиту Управлінню фізичної культури та спорту Тернопільської обласної державної адміністрації надано пропозиції, спрямовані на забезпечення виконання показників бюджетної програми.