Головна Новини Тернопільські аудитори виявили фінансові порушення в Монастириському міському бюджеті

Тернопільські аудитори виявили фінансові порушення в Монастириському міському бюджеті

https://realno.te.ua

https://realno.te.uaФахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області провели державний фінансовий аудит виконання Монастириського міського бюджету за період з 01.01.2014 по 31.12.2017.

Як з’ясували аудитори, втрати доходів міського бюджету становлять 3,4 млн грн, неефективне використання коштів – понад 300 тис. грн, щорічні резерви додаткових надходжень – 316 тис. грн.

Основною причиною втрат доходів міського бюджету є незабезпечення органом місцевого самоврядування платного використання земель та невідповідність чинних договірних відносин вимогам законодавства.

Недостатній контроль за діяльністю міського комунального підприємства та невизначення конкретних напрямів використання вивільнених коштів при наданні йому податкових пільг призвели до неефективного використання коштів міського бюджету.

Зважаючи на виявлення під час аудиту операцій, які можуть свідчити про порушення фінансово-бюджетної дисципліни, ініційовано проведення ревізії Монастириського міського бюджету та фінансово-господарської діяльності Монастириської міської ради.

За результатами проведеної ревізії виявлено знищення комунального майна вартістю понад 87 тис. грн, оплату завищеної вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт та послуг із проведення технічного нагляду на суму 56 тис. грн. Майже 18 тис. грн міський бюджет недоотримав від забудовника, з яким не було укладено договору про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.