Головна Новини Тернопільські активісти захищають “Березіль” від забудови

Тернопільські активісти захищають “Березіль” від забудови

Відомий тернопільський активіст Ігор Сцибайло повідомив на своїй сторінці у ФБ, що він та усі небайдужі жителі міста висаджували молоді сосни за “Березолем”, аби вберегти ділянку від забудовника. За словами Ігоря, там хочуть звести багатоповерхівку. Коли тернополяни висаджували дерева, працівники палацу культури викликали до них поліцію.

“Щойно висадили сосни за Березолем де хочуть збудувати багатоповерховий будинок на тереторії палацу культури. Як почали висадження дерев, прибув наряд поліції, який викликала охорона культурного закладу, прийшлось давати пояснення, чому висаджуємо дерева на території яка нележить Палацу культури ім.Л.Курбаса “Березіль””.

Дописувачі у коментарях порадили активістам стерегти насадження, адже ймовірно їх можуть повисмикувати. Ігор же відповів, що вони не здаватимуться і будуть боротися з усіма незаконними забудовниками.

“Також засадили ще в сквері на Миру біля стоянки, де Гладкий хоче будувати. Загалом сьогодні висадили 30 маленьких сосенок, 18 за Березілем і 12 в сквері”, – додав Сцібайло.