Головна Новини Тернопільські аграрії не спішать платити штрафи

Тернопільські аграрії не спішать платити штрафи

Рішенням Тернопільського відділення анти монопольного комітету на ПП «Агропромислове підприємство «Агро-Дружба» Теребовлянського району за порушення конкуренційного законодавства накладено штраф в розмірі 34 тис. грн. Підприємство своєчасно отримало копію цього рішення, проте в установлений строк штраф не оплатило.

За позовом відділення господарським судом Тернопільської області з суб’єкта господарювання стягнуто накладені 34 тис. грн. штрафу та 34 тис. грн. пені.

Таким чином, несвоєчасне виконання рішень органів Антимонопольного комітету України призводить до того, що штрафні санкції за порушення конкуренційного законодавства збільшуються вдвічі та порушник додатково змушений оплатити судові витрати та виконавчий збір.

Відділення досить зважено підходить до визначення розмірів штрафів за порушення законодавства про захист економічної конкуренції, оскільки основною метою органів Комітету є припинення порушень та сприяння розвитку добросовісної конкуренції,  і тільки від суб’єктів  господарювання залежить в подальшому, чи не збільшать вони накладені штрафні санкції в декілька разів.