Головна Новини Тернопільські автолюбителі зібрали сорок тисяч гривень на гостинці для дітей-сиріт

Тернопільські автолюбителі зібрали сорок тисяч гривень на гостинці для дітей-сиріт

Заступник голови правління ГО «Стрітер Тернопіль» Олександр Чурілов разом із своїми друзями та колегами з автоклубу зібрали сорок тисяч гривень, які планують витратити на благодійність.  Допоможуть тим, хто на їхню думку найбільше потребує  уваги: «Миколай» від тернопільських автомобілістів у неділю поїде до вихованців дитячого притулку у Гримайлові.

  • Фактично всі кошти, зібрані під час змагань, які проводилися учасниками клубу, спрямовувалися на благодійність та громадські ініціативи, як і клубні внески, – розповідає Олександр Чурілов. – Раніше ми опікувалися сиротинцем на вулиці Рєпіна у Тернополі. Учасники автоклубу провели  декілька благодійних акцій, зокрема,  прибирання території у дитбудинку, що знаходиться за адресою вул. С.Бандери 81А, а також до свята Миколая ми приготували для діток подарунки. Згодом зрозуміли, що на периферії справи значно гірші. Зокрема, у Гримайлові в притулку 138 діток, які потребують любові та уваги.  В ГО були волонтери, які давно займались такою діяльністю, але все-одно виникали певні непорозуміння  в поглядах, адже дехто вважав, що кошти варто вкладати у розвиток автоклубу та на «покатушки».   Але в результаті ідея допомагати діткам втілюється. Приміром минулого року ГО «Стрітер Тернопіль» зібрали з іншими клубами і небайдужими людьми 35 тисяч гривень. Речей було так багато, що ми по дорозі відвідали ще один сиротинець.

Як розповідає Олександр, цьогоріч все повторили, інформацію про збір речей і коштів поширили в соцмережах і знову знайшлося достатньо охочих подарувати радість діткам.

  • Коли бачиш очі тих дітей, їх побут, багато переосмислюєш і починаєш інакше дивитись на звичні речі, тому я докладатиму всіх зусиль, щоб і на майбутнє підтримувати дітей, які залишилися без батьківського піклування.

Відтак, усі пакунки, які збиралися впродовж останніх днів, у неділю вже тішитимуть малюків. Для діток підготували багато подарунків: фруктів, цукерок та печива, одягу та канцелярського приладдя, настільних ігор, спортивного обладнання, предметів гігієни та багато іншого. До пізнього вечора п’ятниці автомобілісти пакували подарунки, а сьогодні продовжують здійснювати покупки для того, щоб зігріти маленькі серця та побачити  щастя в дитячих очах.