Головна Новини Тернопільській області важливо показати весь свій потенціал – Барна

Тернопільській області важливо показати весь свій потенціал – Барна

Тернопільській області важливо показати свій потенціал – і в туризмі, і в культурі, і в мистецтві, і в економіці. Про це заявив голова Тернопільської ОДА Степан Барна на відкритті презентації краю «Благословенне Тернопілля», що проходить в Українському домі у Києві.

«Багато хто знає Тернопільську область, але мало хто знає, що у Тернопільській області є найбільша в країні концентрація замків – понад 36. Багато хто знає про Тернопілля, але не знає про печеру Кришталеву, яка є найдовшою печерою в Європі. І унікальний Дністровський каньйон – прекрасна природа і чудові прекрасні люди. Про феномен Борщівської вишиванки говорять у всьому світі. Її аналізують і вивчають, але сьогодні ми маємо можливість говорити, що це наше культурне надбання» – заявив Степан Барна.

Очільник обласної держадміністрації висловив сподівання, що презентація краю допоможе популяризації Тернопільської області та спонукатиме інвесторів до співпраці. «На цей захід відгукнулося більше 20 дипломатичних представництв, більше 10 послів буде, які будуть говорити і також будуть доносити інформацію про Тернопільську область. І я хотів би, щоб через культурну таку позитивну експансію ми здійснили економічний прорив» – підсумував Степан Барна.