Головна Новини Тернопільську міську раду обклеїли червоною стрічкою

Тернопільську міську раду обклеїли червоною стрічкою

Червоними стрічками заклеїли бруківку перед міською радою громадські активісти ініціативи #Включайся. Таким чином вони виступили проти маніпуляцій та фальшування генерального плану Тернополя. Червона лінія, яка у Генплані позначає місця заборонені для забудови, стала символом закритості міської ради та порушень чиновниками законодавства.

Про незаконні забудови в Тернополі громадськість говорить вже давно. На сайті міської ради виставлений Генеральний план міста, але активісти мають сумнів в тому, що він відповідає дійсності.

«Ми з 2013 року займаємось питаннями незаконної забудови, – каже Едуард Міляновський, представник громадської організації «Правовий погляд». – У мікрорайоні «Дружба» в зеленій зоні хотіли збудувати багатоквартирний дім, і ми почали протестувати, і отримали ряд витягів з мокрими печатка з Генплану цієї ділянки. За три роки ми отримали п’ять таких документів, в тому числі один через суд. З’ясували що незважаючи на те, що 5 років Генплан змінювати не можна, його таки змінювали. Ми отримали три різні варіант Генплану по цій ділянці. Її весь час коректували, туди щось домальовували, потім її розділили. В результаті я зараз є свідком по кримінальній справі, яка розслідує неправомірні внесення у Генплан.».

Два місяці тому представники ініціативи #Включайся зустрічалися з жителями Тернополя і тоді ж дізналися, що однією із проблем міста є неправомірні зміни головного містобудівного документу. Народні депутати, які підтримують цю ініціативу звернулися до Національної поліції, щоб наведені активістами факти були розслідуванні. Під час акції було повідомлено, що вже порушено кримінальне провадження стосовно фальшування Генплану Тернополя і слідство триває. Організатори акції «Червона стрічка» також наголосили, що основна їхня мета – зупинити процес внесення змін до Генерального плану Тернополя до завершення кримінального провадження.

Нагадаємо,