Головна Новини Тернопільському рибогосопдарству завдали шкоди на тисячі гривень

Тернопільському рибогосопдарству завдали шкоди на тисячі гривень

З 1 квітня по 10 червня 2017 року на всіх рибогосподарських водних об’єктах Тернопільщини встановлено нерестову заборону на вилов риби відповідно до наказу Управління Держрибагентства у Тернопільській області від  17 березня 2017 року  № 07 «Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Тернопільської області в 2017 році».

Тернопільським рибоохоронним патрулем на період нерестової заборони посилено контроль за охороною водних біоресурсів та збільшено кількість рибоохоронних рейдів.

Проте, незважаючи на заборону в нерестовий період, порушення на водоймах області мають місце. Так з 1 квітня по 3 травня рибоохоронним патрулем Тернопільщини проведено 30 рейдів, в ході яких викрито та задокументовано 39 порушень Правил любительського і спортивного рибальства, за які передбачено адміністративну відповідальність. З них:

– 8 – грубі порушення «Правил любительського і спортивного рибальства», відповідальність за які передбачено ч.4 ст.85 КУпАП;

– 31  порушення «Правил любительського і спортивного рибальства», відповідальність за які передбачено ч.3 ст.85 КУпАП.

Затримано  30 кг. незаконно добутої риби; вилучено 7 шт. заборонених знарядь лову. За матеріалами 3 справ нараховано збитки рибному господарству на суму 5151 грн. В суди області для притягнення до адміністративної відповідальності направлено 9 справ.

Звертаємось до всіх жителів області не бути байдужими до природних запасів наших водойм. Про факти браконьєрства на водоймах просимо повідомляти за цілодобовим номером телефону «гарячої» лінії Тернопільського рибоохоронного патруля – (0352) 27-70-34.